Isar Cup 2017

08.06.2017 20:41

Vážení sportovní přátelé,

přináším obsáhlejší report ze sportovního výletu, který jsme s ročníkem 2006 uskutečnili od 2. do 4. června. V bavorském Moosburg an der Isar se odehrál mezinárodní fotbalový turnaj IsarCup. Zúčastnilo se ho několik desítek týmů v pěti věkových kategoriích (U9, U11, U13, U15, U17).

 

Výlet začal v pátek ve 13:00 u Tatranu,kde jsme spočítali hráče, doprovod a auta. Když jsme seznali, že nechybí nikdo, vyrazilli jsme v počtu pěti aut, jedenácti hráčů a deseti členů doprovodu. Po zastávkách v Chebu a Pentlingu jsme po šesté hodině zakotvili v areálu moosburského fotbalového klubu. Po bezproblémové registraci jsme ubytovali v centru města zbytek doprovodu a tým s trenéry a manažerem se odebral do Georg-Hummel-Mittelschule, kde jsme rozbili v učebně prvního patra tábor. V krytém venkovním atriu byl připraven grilbar s lahvovým pivem Augustiner Brau Munchen, který jsme po uložení hráčů s trenéry dosytosti využili k družení s ostatními českými týmy (TJ Slavia Radonice, Slavoj Podolí- U9; FK Horažďovice U11; SK Baťov 1930, TJ Sušice, SK Sokol Zlatníky- U13; Avia Čakovice, Spartak Hrdlořezy U15; Slavoj Vyšehrad- U17).

 

V sobotu již došlo na ostré zápasy. Celá kategorie U11 čítala 20 týmů, které byly rozdělené do čtyř skupin po pěti. Hrálo se pod ostrým sluncem. První zápas proti dánskému Aabenraa BK nám nevyšel a prohráli jsme 0-2. Ve druhém zápase jsme se štěstím vyrovnali v posledních sekundách proti slabým Švýcarům FC Neftenbach na 2-2 (tento bod byl jejich jediným ziskem v tabulce, viz níže). Ve třetím zápase bylo znatelné herní zlepšení a zápas (jak se nakonec ukázalo, klíčový) proti maďarskému Városi Sportegyesulet Dunakezi naši borci vyhráli 2-1. V posledním zápase pak přejeli rozdílem několika tříd francouzský Ingwiller 7-0. Poté přišlo na řadu počítání bodů a skóre. Záhy bylo jasné, že klíčový pro naši pozici v tabulce bude výsledek mezi Dány a Maďary, hraný paralelně s naším posledním zápasem. To z toho důvodu, že první dva týmy v tabulce postupovaly do druhého dne do bojů o Isar Cup, zatímco třetí až pátý tým hrál o "pohár útěchy" Drei Rosen Cup, což je pouze eufemismus pro boje o 9.-20. místo (což, jak sami uznáte, zní o poznání hůře...). Ovšem organizítoři nás velmi, velmi dlouho napínali, ještě hodinu a půl po skončení zápasu jsem nebyl schopný zjistit výsledek, a to ani dotazem u pořadatelů. Po skončení zápasů jsme se odebrali na přilehlé koupaliště, kam jsme měli volný vstup (za což skládám organizátorům velký hold, neboť v takovém parnu se jednalo o vítané osvěžení). V průběhu odpoledne jsme se konečně dozvěděli kýžený výsledek- Dánové nezaváhali, Maďary porazili 4-0, odsunuli je na třetí místo tabulky a my tak mohli jásat- budeme hrát o placky!!! Tabulka prvního dne následuje:

 

  Isar Cup, U11, skupina C Výhry Prohry Plichty Skóre Body
1 Aabenraa BK Denmark 4 0 0 17-1 12
2 FK Tatran Kadan Czech Republic 2 1 1 11-5 7
3 Városi Sportegyesulet Dunakezi Hungary 2 2 0 14-8 6
4 Ingwiller France 1 3 0 2-16 3
5 FC Neftenbach Switzerland 0 3 1 4-18 1

 

Po večeři jsme se odebrali do školy, kde se v atriu již chystal komentovaný přenos finále ligy mistrů, který přinesl jásot fanouškům Bílého baletu a nevýslovný smutek příznivcům Bianconeri....

Neděle nám přichystala výrazně chladnější počasí s občasnou přeháňkou. První zápas nás čekal až v 11:30, čili jsme si v klidu zajeli na snídani, předali v pořádku třídu školníkovi Milanovi a přesunuli se na hřiště. "Čtvrtfinále" jsme hráli proti francouzskému týmu Avenir 89 (2). Zápas to byl jednoznačně v naší režii a po vítězství 3-0 jsem mohli vyhlížet semifinále. Dočkali jsme se... a narazili. Na maďarský Tiszakecske VSE (dle mapy město jihovýchodně od Budapešti, cca 780 km daleko). Vzdálenost od domova zřejmě nebyla nevýhodou, neboť pohledný zápas skončil prohrou 2-4, když jsme téměř celý zápas tahali za kratší provaz, naděje svitla jen po snížení na 1-2, ovšem Hunové vzápětí zvýšili na 1-3. Dobrá tedy, zlato nepřivezeme, pokusíme se tedy alespoň o bronz. Dle skautingu z vedlejšího hřiště se o něj porveme s FC Eintracht Mnichov, který prohrál semifinále s Dány 2-0. Přihlížející Francouz poznamenal, že máme třetí místo v kapse, neboť Mnichov nám nesahá ani po pás. Inu, měl nakonec pravdu, neboť bronz jsme vybojovali po jasném průběhu a výsledku 4:1.

Shrnuto: ve dvacetičlenné kategorii jsme skončili třetí a porazili nás jen vítěz a poražený finalista. S tím, chtě nechtě, musíme být spokojeni. A třeba ve Švédsku ukážeme ještě více....

Dík patří trenérům za koučování a členům doprovodu za vytvoření příjemné atmosféry kolem hřiště. Loučím se a přeji další hezké sportovní zážitky. Dále děkujeme společnosti Flor Expres a Stavebninám Kasárna.